Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Studené stredomorie. Dovolenkárov schladilo počasie
Zdielať na

Studené stredomorie. Dovolenkárov schladilo počasie

BRATISLAVA / Slovenských dovolenkárov v Stredomorí v čase letnej dovolenkovej sezóny prekvapilo daždivé a miestami chladné počasie. V Grécku sa pod vplyvom vetra rozhoreli požiare.

V obľúbených dovolenkových destináciách slovenských turistov to veľmi letne nevyzerá. Pri odchode na dovolenku si preto treba do kufra pribaliť aj dáždnik.

Mnohých prekvapil studený a silný vietor. "Včera sme prileteli a veľmi fúkalo. Vietor mistral by mal údajne trvať do pondelku," povedala zhrozená moderátorka Adriana Kmotríková, ktorá momentálne dovolenkuje na talianskej Sardínii.

Reportér Michal rybanský vycestoval k moru v ktorom sa však nedá kúpať. Dovolenku hodnotí ako veľmi zle načasovanú. "Sme tu štyri dni a z toho tri prší. Domorodci si za posledných desať rokov nepamätajú tak škaredý a upršaný mesiac," hovorí Michal.

Prehánky, búrky i požiare

Opatrní by mali byť všetci dovolenkári smerujúci do Atén v grécku. Predchádzajúce suché a veľmi horúce dni, v kombinácii s terajším silným vetrom, spôsobujú v krajine mnohopočetné požiare.

"V nasledujúcich dňoch sa bude situácia zlepšovať. Ešte v pondelok a utorok musia rekreanti v chorvátsku počítať s prehánkami a búrkami v popoludňajších hodinách," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Naopak v Bulharsku a Rumunsku sa situácia trochu zhorší. Otepľovať sa v Európe začne až ku koncu týždňa.

Súvisiace články