Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Atlétku (28) neodradilo ani tehotenstvo, odbehla 800 metrov
Zdielať na

Atlétku (28) neodradilo ani tehotenstvo, odbehla 800 metrov

SACRAMENTO / Keď sa chce niekto vyhnúť športu, zvyčajne sa vyhovorí na nedostatok času, prácu, alebo zdravotné okolnosti. Aj preto je táto žena jasným dôkazom toho, že keď sa chce, nič vás nezastaví. Dokonca ani tehotenstvo.

Ešte nedávno 4-násobná šampiónka na 800 metrov. Dnes budúca mamička Alysia Montanová aj napriek vysokému štádiu tehotenstva neodolala pretekom. V ružovom drese s kvetinou vo vlasoch dokazuje, že lásku k športu tehotenstvo prekaziť nemusí.

Cvičte počas tehotenstva

"Je to moje prvé tehotenstvo, a tak som mala množstvo otázok pre doktora a pôrodnú asistentku. Obaja ma podporili. Keď som profesionálna bežkyňa, nemám sa ničoho obávať. Iste, je to úplne iné, ale chcem tehotným ženám odkázať, aby sa nebáli behu ani akéhokoľvek cvičenia počas tehotenstva," hovorí atlétka.

Dvadsaťosemročná atlétka bola z pretekov nervózna, ale upokojila ju prítomnosť zdravotníkov. Trénovať údajne neprestane. "Som profesionálna atlétka, ale aj žena. Pri športovkyniach sa na túto druhú stranu nepozerá. Aj napriek tomu, že máme deti, môžeme pokračovať v profesionálnej kariére."

O čosi pomalšia

Ovácie a búrlivý potlesk ju neminuli. A aj napriek tomu, že tento raz preteky v americkom Sakramente nevyhrala, bežala skvele. Oproti svojmu najlepšiemu osobnému času bola pomalšia len o 35 sekúnd.

Súvisiace články