Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Neuveriteľné! Lekárka hrozí pokutami pacientom, pozrite si cenník
Zdielať na

Neuveriteľné! Lekárka hrozí pokutami pacientom, pozrite si cenník

VINNÉ / Lekárka, ktorá chce prevychovať pacientov, ktorý ju pri práci vyrušujú. V obci Vinné v okrese Michalovce môžete na takúto lekárku naraziť. Na určenie výšky pokuty, má dokonca špeciálny cenník.

Za nepovolený vstup 10 eur

Lekárka vychováva pacientov tvrdším spôsobom, než je obvyklé. Za ich neposlušnosť sa ich rozhodla finančne pokarhať. "Keď odíde pacient z ordinácie, dnu sa tlačí hneď ďalší," vysvetľuje praktická lekárka pre dospelých.

Podľa vyveseného oznamu je za takýto vstup do ambulancie bez zavolania pokuta 10 eur. Za obyčajné zaklopanie je polovičná zľava. "Nikdy som sa nestretla s tým, že by odomňa lekár takto pýtal peniaze," hovorí pacientka.

Môže mať problém

Lekárka tvrdí, že oznam má odstrašujúci psychologický efekt a netýka sa urgentných prípadov. Na druhej strane je to vraj aj recesia, keďže pokutu doteraz ešte nikto neplatil. "My vám to odpustíme, ale na budúce to už nerobte," hovorieva pacientom lekárka. O spoplatnení vyrušovania lekára pri práci sa však nehovorí v žiadnom zákone. Vtipný oznam na dverách tak môže lekárke spôsobiť nečakané problémy.

"Tento oznam nemá oporu v žiadnom právnom predpise. Všetky vyššie územné celky stanovujú a určujú jediný poplatok a to je poplatok za prednostné ošetrenie," uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobriková. Lekárka si aj napriek tomu za vhodnosťou takéhoto oznamu jednoznačne stojí. Iba Vďake nemu sa totiž  pacienti polepšili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa