Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovenské mníšky pomáhajú chudobným v USA
Zdielať na

Slovenské mníšky pomáhajú chudobným v USA

LOS ANGELES / Sestry premonštrátky sa starajú o chudobných v jednom z najbohatších miest planéty, v americkom Los Angeles. Metropola, v ktorej žiaria hollywoodske hviezdy má totiž aj štvrte, do ktorých sa neodporúča vchádzať ani za bieleho dňa.

Potraviny balia do balíčkov

Slovenské rehoľné sestry pripravujú potraviny pre najchudobnejších obyvateľov Mexika, ktorí prišli do Kalifornie za lepším životom. Častokrát sú bez papierov a nemajú nič iné k dispozícii. Ani potraviny, ani šatstvo a ani iné veci, ktoré bežní ľudia môžu mať.

Potraviny napríklad balia dobrovoľníci a slovenské rehoľné sestry do balíčkov. Obsahujú rôzne žemle, chleby, nátierky. Majú k dispozícii syr, sladkosti a zeleninu, ktoré dostávajú z nepoužitých potravín zo škôl, alebo ako dobrovoľnícke dary.

Pomoc prichádza trikrát v týždni

Pred určeným domom si potom tieto balíčky vyzdvihnú. Čaká ich tu však aj oblečenie, ktoré sestry vždy rozložia na stôl. "Neviem si predstaviť, čo by som bez nej robila, mám tri deti, mamu, máme malý príjem. Je to veľká pomoc a všetci sú tu veľmi milí," povedala pani, ktorá taktiež potrebuje takúto pomoc. Slovenské rehoľné sestry takýmto spôsobom pomáhajú trikrát do týždňa.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články