Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Daňovníci, pozor! Na podanie priznania ostáva týždeň
Zdielať na

Daňovníci, pozor! Na podanie priznania ostáva týždeň

BRATISLAVA / Marec je nie len mesiacom knihy, ale aj veľmi neobľúbenej činnosti. Daňových priznaní a platenia daní z príjmu! Na splnenie si tejto povinnosti Vám zostáva posledných 11 dní! Ale vrátane víkendov a sviatkov. Preto by ste sa mali poponáhľať. Ak ste už tlačivo odovzdali, ale máte v ňom chybné údaje, do 2. apríla môžete podať aj opravné priznanie bez hrozby sankcií.

Dôležitý termín: 2. apríl

Presne 2. apríl. To tohto dňa treba podať daňové priznanie. Ak ste už daňové podali a uviedli ste v ňom napríklad nesprávny údaj, môžete podať opravné daňové priznanie.

Treba však označiť v tlačive, že ide o opravné daňové priznanie, pretože do úvahy sa berú len opravné a na to pôvodné sa pozerá ako keby podané nebolo. 

Kto všetko musí podávať daňové?

Povinnosť podať daňové priznanie za minulý rok majú všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za rok 2012 presiahli 1 822,37 eura.

Firmy a fyzické osoby si už v tomto roku nemôžu posunúť termín na podanie daňového priznania len na základe oznámenia. Výnimkou sú daňovníci, ktorých súčasťou príjmov sú aj príjmy plynúce zo zahraničia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články