Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mediálna oslava. Príjemné stretnutie konkurencie
Zdielať na

Mediálna oslava. Príjemné stretnutie konkurencie

BRATISLAVA / Nie každý deň sa stáva, že by sa všetci mocní mediálni mágovia stretli na jednom mieste. Dvadsiate výročie vzniku Asociácie nezávislých médií však bolo presne takouto príležitosťou.

Z čiernej diery sa stal demokratický štát

"Z tej čiernej diery Európy, ako to nazvala americká ministerka zahraničných vecí, sa stal normálny, demokratický štát," povedal bývalý riaditeľ rádia TWIST Andy Hryc. Je to viac ako 20 rokov, čo v Česko - Slovensku vzniklo prvé nezávislé rádio. Jeho majiteľom je dnes Boris Kollár, ktorý k nemu prišiel celkom náhodou. Vtedajšieho majiteľa žiadal len o zverejnenie reklamy. Nakoniec ho však kúpil celé.

"Ja som rád, že som v tomto biznise ešte zotrval a možno, že sa budem ešte tak trosku rozširovať," hovorí Kollár. Príjemná atmosféra a žiadna rivalita. VIAC TU. 

Ak si myslíte, že konkurencia sa bije aj v osobných vzťahoch, nie je tomu tak. V madiálnej brandži však musia byť všetci priebojní a najmä kreatívni. "Tam si už nikto nič nedaruje, ale to je dobre, že je to tak," povedal riaditeľ TV JOJ František Borovský.

Ide o celoživotnú vášeň

Riaditeľkou konkurenčnej televízie je dokonca žena. Sama tvrdí, že v tomto biznise musí mať naozaj ostré lakte. "Je pravda, že aby sa žena presadila v akomkoľvek biznise, a myslím si, že aj v tomto mediálnom, že je to pomerne ťažké," informovala riaditeľka TV Markíza Zuzana Ťapáková.

Bojovať s konkurenciou často nie je jednoduché. Napriek tomu novinári hodnotia toto povolanie ako celoživotnú vášeň. Medzi pozvanými hosťami bol pôvodne aj Pavol Rusko. Neskôr svoju účasť ospravedlnil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články