Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pýcha bratislavskej ZOO? Tieto tigrie trojčatá
Zdielať na

Pýcha bratislavskej ZOO? Tieto tigrie trojčatá

BRATISLAVA / Asira, Adisa, Adžaj. Kto to je? No predsa už dvojmesačné prekrásne trojčatá - mláďatá zriedkavého tigra bieleho, ktorými sa pýši bratislavská ZOO. No nielen bábätká musia po narodení absolvovať povinné prehliadky u lekára. Nevyhli sa tomu ani tieto chlpaté a zubaté...

Na tigríčatá dohliada Piškótka

Tigríčatá sa narodili 11. decembra 2012 a doteraz ich mohli vidieť len ošetrovatelia. V piatok sa tieto takmer dvojmesačné trojčatá konečne predstavili aj verejnosti. Odteraz si ich môže pozrieť každý návštevník ZOO.

Najskôr však museli absolvovať prehliadku u veterinára, na ktorú sa ale vôbec netešili. Kontroloval sa ich zdravotný stav, hmotnosť aj mikročip, ktorý majú tieto vzácne šelmy pod kožou. Pri všetkom asistoval aj štvornohý pomocník, ktorý je medzi divými zvieratami ako doma. Psík Piškótka.

V ZOO v Bratislave však nezostanú

Nikto totiž nepozná ani jeho pôvod. Je z útulku. "Máme ju asi tri roky, dostali sme ju už dospelú. Od prvého dňa sa zapojila do nášho života, jazdí do terénu, sedí v ambulancii, ošetruje zvieratá v ZOO. Myslím si, že si naozaj o sebe myslí, že je veterinárny asistent alebo veterinár. Je o tom pevne presvedčená. Stará sa o tie zvieratká s nami," prezradila zverolekárka Zuzana Hollá.

Nuž a v čakárni čakal mama tigrica Shelang. Jej mladé ju ešte istú dobu budú potrebovať, keďže však rastú ako z vody, onedlho z nich budú nebezpečné dravce ako ich rodičia a v Bratislave nezostanú. Poputujú do ZOO záhrady na brehu Azovského mora...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články