Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlodeji kradnú naozaj všetko. Zo ZOO zmizol pár pytónov kráľovských
Zdielať na

Zlodeji kradnú naozaj všetko. Zo ZOO zmizol pár pytónov kráľovských

V poľskej Zoologickej záhrade v Chorzowie majú hlavu v smútku. Počas silvestrovskej noci sa im tam totiž niekto vlámal a ukradol im cenné kúsky - dva pytóny kráľovské. Nešlo pritom iba o obyčajné hady, ale takpovediac o manželov, tí boli obrovskou atrakciou pre mnohých návštevníkov.

Hadí lup

Zlodeji boli natoľko odvážni, že prišli kradnúť priamo cez hlavnú bránu. "Zlodeji preskočili plot, rozbili nám okná, zničili štyri teráriá a ukradli nám dva pytóny kráľovské," povedala riaditeľka ZOO Jolanta Kopiec. Za vlámanie a krádež im teraz hrozí trest odňatia slobody až do výšky 10 rokov.

Na čiernom trhu sú hady nepredajné

Pracovníci ZOO sa však obávajú, či sa pytónom počas krádeže niečo nestalo. "V noc, kedy ukradli tieto pytóny, bola vonkajšia teplota okolo nuly a taká zmena prostredia môže byť pre tieto hady až smrtiaca," upozornil ošetrovateľ Sebastian Holewa.

Aj napriek tomu, že zlodeji pytóny ukradli, pravdepodobne ich na čiernom trhu nebudú môcť predať. "Zvieratá boli a sú očipované, a teda bude problematické ich na trhu predať ľuďom, ktorí sa o to zaujímajú," vysvetlila riaditeľka ZOO.

Aj hady majú city

Ak by sa im to aj podarilo, prípadné rozdelenie tohoto pytónieho páru by mohli oba hady niesť len veľmi ťažko. V teráriu spolu boli už dlhú dobu a aj v ZOO ich už považovali za rodinu, emócie prejavovali aj ošetrovateľom.

Téme sa venuje Peter Dzurilla. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy