Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Chlapčekovi (3) sa v skrini vyliahli prudko jedovaté hady!
Zdielať na
Zahraničie

Chlapčekovi (3) sa v skrini vyliahli prudko jedovaté hady!

Riadny šok zažila matka iba trojročného chlapca. Keď chcela do skrine svojho syna uložiť vypratú bielizeň, našla v nej klbko smrteľne jedovaných hadov. Ukázalo sa, že nebezpečné plazy si medzi svoje veci schoval sám chlapec. A navyše mu so zbieraním podivných vajíčok pomáhala aj jeho mama...

Prudko jedovaté hady v skrini

Malý Kyle Cummings z východnej Austrálie našiel na rodinnom pozemku pred niekoľkými týždňami deväť krásnych hadích vajíčok. So svojou mamou si ich pozbieral a uložil do pastovej misky a do skrine. O tri týždne neskôr sa mu z nich vyliahli hadie mláďatá.

"Chcel som sa o ne starať a vypustiť ich do záhrady," hovorí Kyle. Chlapček mal však obrovské šťastie, že v skrini našla hady jeho matka. Tú oblial studený pot. Hady, ktoré zbadala v plastovej nádobe, totiž patria medzi najjedovatejšie. Okamžite zavolala záchranárov.

Teraz sú na rade krokodíly...

A tí zistili, že patria prudko jedovatej Pakobre východnej, ktorá má v Austrálii na svedomí väčšinu smrteľných uhryznutí. "Veľkým šťastím bolo, že nádoba, kde boli hady, bola naozaj dobre uzatvorená, že sa hady nerozliezli po dome," tvrdí ošetrovateľ zvierat Brad Cooper.

Ochranári hadov odniesli a vypustili do voľnej prírody. Pre malého chlapca to však bolo veľké ponaučenie. "Teraz už vie, že sa nesmie dotýkať žiadneho hada," komentovala jeho sestra. To však ale neznamená, že sa Kyle vzdá dobrodružstva. "Chcem chytať krokodílov!"

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy