Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Bratislavský magistrát uzavreli pre podozrivý biely prášok
Zdielať na

Bratislavský magistrát uzavreli pre podozrivý biely prášok

Na magistrát hlavného mesta Bratislavy prišla obálka s podozrivým bielym práškom. Do kontaktu s ňou malo prísť až desať ľudí.

Prášok prišiel do podateľne

V budove bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí po doručení obálky so zatiaľ neidentifikovaným bielym práškom hasiči vykonali merania na rádioaktivitu, biologické a jedovaté látky s negatívnym výsledkom. Ako ďalej informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, na mieste zasahovali štyri hasičské vozidlá a 14 hasičov. Tí po príchode na miesto vymedzili nebezpečnú zónu a prieskumom zistili, že ide o neznámu látku biologického pôvodu v práškovej forme v obálke v podateľni.

Nikto sa nezranil

Pri manipulácii s obálkou prišiel jeden zamestnanec k priamemu kontaktu s látkou, ďalších 10 zamestnancov bolo kontaminovaných nepriamo. Všetky osoby izolovali, v súčasnosti nemajú žiadne viditeľné zdravotné komplikácie.

Neznámu látku hasiči zozbierali do hermeticky uzatvoreného kontajnera a previezli na Regionálny úrad verejného zdravotníctva na laboratórny rozbor. Miesto podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej polícia zabezpečila a vyšetrovateľ na základe výsledkov rozboru látky rozhodne, či bude konať vo veci šírenia poplašnej správy alebo všeobecného ohrozenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy