Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
V Prahe vybuchol dom! Záchranári evakuovali 60 ľudí
Zdielať na

V Prahe vybuchol dom! Záchranári evakuovali 60 ľudí

Okolo 22:00 vybuchol v piatok na Európskej ulici Praha 6 panelový dom, jeden človek bol zranený. Asi 60 obyvateľov evakuovali. 32-ročnému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.

Majú náhradné ubytovanie

Políca našla v jednom z bytov výbušniny, nebezpečné látky, pyrotechniku a neznámy biely prášok, ktorý mohol explóziu spôsobiť. Povedala pre agentúru ČTK policajná hovorkyňa Jana Rösslerová. 200-kilogramová munícia sa podľa hovorkyne našla v byte 32-ročného muža, ktorý býval v dome. "Muž mal bodnorezné poranenia, jeho stav nebol vážny. Záchranári ho previezli do nemocnice," povedala hovorkyňa záchrannej služby Jiřina Ernestová. Zbrane sa na mieste nehody nenašli. Do domu sa dnes doobeda vráti pyrotechnik. Bude ďalej skúmať miesto výbuchu. 

"Podľa prvotných záverov kriminalistov je zranený muž podozrivý z trestného činu obecného ohrozenia z nedbalosti," hovorí Rösslerová. Za to mu hrozí dvojročné väzenie. Dom, v ktorom v dobe explózie bolo okolo 60 ľudí, bol evakuovaný. Nie je poškodený a na miesto nemuseli privolať ani statika. Ľudia sa zatiaľ nemôžu do paneláku vrátiť, pražský magistrát im podľa Rösslerovej poskytol náhradné ubytovvanie. Na miesto pre nich prišiel autobus.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy