Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Poplach na pošte vo Zvolene! Podozrivý prášok likvidovali hasiči
Zdielať na

Poplach na pošte vo Zvolene! Podozrivý prášok likvidovali hasiči

Dvaja zamestnanci zvolenskej pošty dnes skončili v karanténe. Obaja prišli do kontaktu s neznámou bielou látkou, ktorá sa vysypala z prepravného kontajnera so zásielkami. Poštu museli uzavrieť, prišli hasiči v špeciálnych oblekoch aj policajti.

Pokojná víkendová služba sa zmenila na drámu po tom, čo v kontajneri objavili podozrivý biely prášok. Vysypal sa z nenápadného balíčka na ďalšie prepravované zásielky. Zamestnanci na nič nečakali a okamžite volali pomoc.

Poštu uzavreli

Policajti prístup do areálu pošty uzavreli. Zamestnancov evakuovali. Zakrátko boli na mieste aj hasiči. Na podobné udalosti sú vybavení špeciálnymi oblekmi. "Na mieste udalosti boli postupne vyslané 4 hasičské vozidlá, celkovo sa zásahu zúčastnilo 11 príslušníkov," uviedol hovorca HaZZ Banská Bystrica Erik Piater.

Dvaja ľudia v karanténe

Neznámu látku aj zasiahnuté zásielky opatrne z miesta odniesli. Ihneď po zásahu na mieste vyšetrili aj hasičov. Zamestnanci, ktorí s bielym práškom prišli do kontaktu, skončili v nemocnici. "Dve osoby, ktoré prišli do kontaktu s touto látkou, boli ponechané v karanténe," vysvetlil Piater.

Polícia prípad vyšetruje

Podozrivú látku previezli na expertízu. Výsledky, našťastie, vyvrátili podozrenie, že by išlo o nebezpečnú látku Prípad aj napriek tomu vyšetruje polícia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zložin všeobecné ohrozenie," povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články