Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Voda na známej pláži ako rajčinová šťava. Či ako z filmu Čeľuste...
Zdielať na

Voda na známej pláži ako rajčinová šťava. Či ako z filmu Čeľuste...

Austrálske úrady dnes prechodne uzatvorili svetoznámu pláž Bondi v meste Sydney. Dôvodom je množstvo pestro zafarbených rias, kvôli ktorým sa miestne more podľa médií u protinožcov zmenilo na rajčinovú šťavu...

Zapácha to rybacinou

Navzdory pôvodným obavám, že červenú farbu by mohol moru prepožičať nejaký nebezpečný druh rias alebo splašky, sa napokon ukázalo, že zafarbenie vody nie je jedovaté, aj keď údajne môže u niektorých ľudí spôsobiť podráždenie kože. "Dosť výrazne to zapácha rybacinou," povedal miestny záchranár Bruce Hopkins a dodal: "Niektorým ľuďom to môže podráždiť pokožku, ale v zásade nič viac."

Médiá písali o apokalyptickom jave

Podľa denníka Daily Telegraph sa riasa Noctiluca scintilla dostala do mora z riek, ktorých dná rozvírili nedávne zrážky. Okrem uzatvorenia vyhlásenej pláže Bondi zakázali vstup aj na priľahlú pláž Clovelly. Nariadenie úradov však aj tak plavcov a surfistov od vstupu do červenej vody neodradilo.

Niektoré austrálske médiá opisovali bizarnú premenu mora ako scénu s filmu Čeľuste, iné písali o "apokalyptickom jave". Experti teraz riasy, ktoré podľa niektorých správ spôsobili smrť väčšieho množstva rýb, podrobujú detailnejším testom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Červená_voda_pláž_Austrália

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy