Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Obeť metylalkoholu? Slovák sa otrávil v Česku
Zdielať na

Obeť metylalkoholu? Slovák sa otrávil v Česku

V Českej republike zomrel po konzumácii alkoholu Slovák. Jeho identita je ešte otázna. Isté je len to, že 38-ročný muž zomrel v noci zo soboty na nedeľu. Podľa dostupných informácii popíjal so známymi na ubytovni v okrese Mělník. Čo bolo príčinou jeho smrti ukáže až pitva.

Párty sa skončila tragicky

V ubytovni v Dolných Beřkovicích v okrese Mělník mala prebiehať bujarý večierok. Ten však dopadol tragicky. Oslavujúcim mužom začalo byť zle a pomaly strácali vedomie. V izbe ich našiel syn jedného z nich, ktorý okamžite zavolal sanitku. 

Záchranári však nestihli pomôcť 38-ročnému Slovákovi. "Zasahujúci lekár iba konštatoval smrť. Ďalších dvoch sme v kritickom state previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Tereza Janečková. "Najskôr sme si mysleli, že muži sú priotrávení a ten jeden zomrel na následky metylakoholu," uviedla policajná hovorkyňa Soňa Budská.

Príčina smrti zatiaľ neznáma

Policajti v miestnosti našli približne 50 fliaš alkoholu a všetko nasvedčovalo tomu, že sa muži otrávili jedovatým metylom a taktiež hneď uzavreli miestny obchod, kde si muži alkohol nakúpili. Testy na jedovatú látku však ani vo fľašiach ani v obchode nepreukázali. Otravu nakoniec záchranári vylúčili aj pri dvoch hospitalizovaných osobách.

Jedovatý metylalkohol v tomto prípade nehral žiadnu úlohu. Vyšetrovatelia tak museli ísť inou cestou. Pomohol im v tom aj muž, ktorý bol na večierku. Stále však nikto nevie vylúčiť, či metyl nespôsobil smrť 38-ročného muža zo Slovenska. To určí až pitva, ktorá bola nariadená na pondelok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy