Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V pančovanom alkohole má prsty aj Slovák
Zdielať na

V pančovanom alkohole má prsty aj Slovák

26 mŕtvych, desiatky otrávených, mnohí z nich prišli o zrak a ďalší ešte bojujú o život. Prohibícia a škody za stovky miliónov. To majú na svedomí Rudolf F. (42) z Karvinej a Tomáš K. (37) zo Zlína. Informoval o tom český portál Blesk.cz.

Chcel sa vyhnúť daniam

Aj keď polícia mená hlavných dvoch podozrivých úzkostlivo tají - český denník Blesk prišiel s informáciou, že sa jedná o Rudolfa F. a Tomáša K. Muži mali úmyselne vyrábať a púšťať do obehu smrtiaci alkohol, ktorým sa otrávili desiatky ľudí. A práve Rudolf F. má mať okrem českého aj slovenské občianstvo. Obom aktérom teraz môže hroziť až doživotný trest.

Rudolf F. podľa živnostenského listu podnikal v pohostinstve. Vraj sa ocitol vo finančnej núdzi. Vymyslel preto plán, ako sa dostať k peniazom. Nariediť lieh metylalkoholom, predávať ho so ziskom a vyhnúť sa vysokým daniam z liehu.

Ako by sa pod nimi prepadla zem

Ako sa Blesku podarilo zistiť, viac než desať rokov býval oproti nemocnici na ulici Březové v Karviné- Ráji. Rozviedol sa a nasťahoval sa tam do bytu so svojou druhou ženou. Z prvého manželstva má syna (17), ktorý mal s otcom dobrý vzťah. S druhou ženou má ďalšie dve deti, dcéru (12) a syna (5).

"Pred pár mesiacmi sa všetci zrazu odsťahovali, ako by sa pod nimi prepadla zem," povedal Rudolfov bývalý sused Eliáš. V byte na treťom poschodí býva teraz Rudolfova švagriná, sestra jeho súčasnej ženy. "Nebudem sa k ničomu vyjadrovať," odpovedala stroho. "Poznám ho desať rokov. Nešlo ho prehliadnúť, pretože bol silnejší a nosil vyholenú hlavu, ale vždy slušne pozdravil," tvrdí suseda Ľudmila.

Podobne ako ona hovorili ďalší ľudia z domu na Březovej ulici. "Sme z toho v šoku. Žil tu s rodinou tak obyčajne, ako každý z nás. Proste slušní ľudia, ktorí na seba neupútavali, že majú dosť peňazí," povedal Eliáš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy