Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Otrava metanolom sa u pacienta v Liptovskom Mikuláši nepotvrdila
Zdielať na

Otrava metanolom sa u pacienta v Liptovskom Mikuláši nepotvrdila

Podľa informácií Krimi v nemocnici v Liptovskom Mikuláši hospitalizovali v stredu 34-ročného Rudolfa s podozrením na otravu metanolom. Tú však testy nepotvrdili, muž sa otrávil normálnym alkoholom. V prešovskej nemocnici ostal už len jeden metanolom otrávený pacient.

Pacient by mal ležať na ARE a údajne je napojený na prístroje. Vzorky mužovej krvi poslali na rozbor do banskobystrickej nemocnice. Ten nakoniec podozrenie na metanol vyvrátil.

Stav pacienta nie je vážny

V Prešove naďalej ostáva hospitalizovaný už len jeden pacient, u ktorého bola vzorka pozitívna. "Pacient je v dobrom klinickom stave," povedal námestník riaditeľa prešovskej fakultnej nemocnice Pavol Gazdič. Ako dodal, o prepustení posledného intoxikovaného pacienta budú lekári rozhodovať na základe analýzy ďalšej vzorky krvi na prítomnosť metylalkoholu, ktorá je plánovaná na piatok.

Z pôvodného počtu osem hospitalizovaných pacientov, ktorí pili z pančovaného alkoholu dovezeného z Česka, tak ostáva v prešovskej nemocnici iba jeden. Štyroch prepustili v utorok ráno, dvoch v utorok popoludní a jedného v stredu.

Udržujú ho v stave opitosti

Pacienta udržiavajú aj naďalej v stave miernej opitosti. Sám prednosta internej kliniky Marián Babčák tvrdí, že sa s takýmto prípadom počas svojej 30-ročnej praxe nestretol. Podľa všetkého ale môžu byť priotrávení pacienti radi, že im smrtiaci metanol neublížil. Ten totiž útočí na centrálny nervový systém. Môže spôsobiť slepotu alebo dokonca aj smrť.

Z našich západných susedov sa pravdepodobne čoskoro stanú abstinenti. Potom ako zomreli 23 ľudia na otravu alkoholom a ako vláda zakázala predaj tvrdého liehu, dostala červenú aj reklama na destiláty. Alkohol v skladoch zostane tam kde je. Na trh pôjdu zatiaľ len nové fľaše.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy