Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nedostatok materského mlieka? Poradí SuperMama
Zdielať na

Nedostatok materského mlieka? Poradí SuperMama

Mamičky sú spokojné. Predať mlieko cez internet sa naozaj oplatí. Kým v nemocnici by za ten istý produkt dostali sotva 6 eur, internetoví predajcovia im núkajú až dvojnásobok. Matky aj darkyne ale riskujú tú najdôležitejšiu vec na svete. Život malého dieťaťa!

HIV, žltačka a iné...

Ženy, ktoré mlieko darujú v bankách, absolvujú každé tri mesiace sériu prísnych testov. "Výter z hrdla, z nosa a z konečníka. Berieme krv a vyšetrujeme HIV 1 a 2, hepatitídu C, faktory na hepatitídu B a BVR, čiže možnosť syfilisu," tvrdí vedúca lekárka Banky ženského mlieka Katarína Vicianová.

Mikroskopom niekoľkokrát prejde aj mlieko. Lekári zisťujú podiel bielkovín, cukrov, tukov, sušiny, vápnika a železa. Ak by bol príliš nízky, matka môže svoje dieťa aj napriek tomu, že papá dosť, podvýživiť!

Plač od hladu

V prísnych hygienických podmienkach ho potom pasterizujú. Od roku 1987 je totiž Svetovou zdravotníckou organizáciou zakázané nekonzervované mlieko podávať.

Mamičky, ktoré majú problém s nedostatkom materského mlieka, to nemajú jednoduché. "Mala som málo mlieka. Táto možnosť mi nikdy ani nenapadla! Malinkého som bola odhodlaná dojčiť čo najdlhšie. Synček sal mliečko aj štyridsať minút a nakoniec mi zaspal na prsníku. Keď som ho ukladala do postieľky, plakal," píše na stránke relácie Supermama jedna z nich... Čo s tým? Odpoveď sa pokúsime nájsť už dnes od 13:00 na TV JOJ.

Mamy radia mamám. Zapojte sa do živého vysielania cez profil na facebooku.

ISIFA

Súvisiace články