Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zvláštne vyšetrenie. Pacientka si so zlomeninou užila svoje
Zdielať na

Zvláštne vyšetrenie. Pacientka si so zlomeninou užila svoje

Ak si zlomíte kosť, v každej zdravotnej príručke nájdete radu, aby ste sa dali do kľudovej polohy. V nemocnici v Komárne ale pacientke s podozrením na túto diagnózu dali iba šatku. Fixačnú dlahu si mala v lekárni kúpiť sama.

Žena padla na rameno a myslela si, že to má len buchnuté. V noci bolesť stupňovala a tak nadránom skončila na pohotovosti. "Nevedel najprv, či je to puknutie, alebo zlomenina, tak ma poslal s tým domov. Že v stredu mám ísť na kontrolu, dal mi trojcípu šatku," hovorí pacientka.

"Na základe klinického vyšetrenia a následne prevedeného röntgenu bolo vyslovené podozrenie na zlomeniu ramennej kosti, čo je zapísané aj v zdravotnej dokumentácii," uviedla hovorkyňa komárňanskej nemocncie Marta Čeregová.

Pohmliaždené rameno

V zázname, ktorý pacientka dostala, bola uvedená diagnóza pohmliaždenie pleca a ramena. Sestrička ruku uviazala do trojcípej šatky, ktorá slúži na ošetrenie pri prvej pomoci. Kontrola však bola určená až o tri dni. Dlahu na fixovanie zranenej ruky si na odporučenie lekára mala cez týždeň kúpiť sama. "Že v pondelok sa mám zastaviť v lekárni a mám si ju kúpiť. Vypísal mi recept, toľko mi povedal, že takú malú dlahu na moju ruku nemajú," hovorí pacientka Arleta Molnárová.

Ruka v trojcípej šatke však bolela čoraz neznesiteľnejšie. Hneď po víkende si to preto namierila do lekárne, tam však zažila druhý šok. V lekárni jej povedali, že dlhau nepredávajú a mali jej to dať v nemocnici.

Nemocnica vraj nepochybila

Nasledovala preto návšteva iného chirurga v súkromnej ambulancii. Ďalší röntgenový snímok a rameno s podozrením na prasknutú kosť skončilo po 24 hodinách v dlahe, ktorá konečne zmiernila bolesť. "Sme presvedčení, že pacientke bola poskytnutá zdravotná starostlivosť," dodala hovorkyňa nemocnice.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články