Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Bratislave sa zrútil žeriav aj s robotníkom (28), ťažko sa zranil!
Zdielať na

V Bratislave sa zrútil žeriav aj s robotníkom (28), ťažko sa zranil!

V Bratislave, v mestskej časti Trnávka, sa vo štvrtok približne o 8:30 zrútil 30-metrový žeriav aj s kabínkou. Na rozostavanom stavenisku sa nachádzali aj robotníci. Jeden z nich sedel práve v kabínke a utrpel ťažké zranenia...

Žeriav sa prevážil, robotník vypadol...

Ako informoval hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel, zo žeriavu vypadol mladý muž. Pri nakladaní kontajneru sa totiž žeriav prevážil a aj so žeriavnikom padal 30 metrov. 28-ročný mladík mal však v nešťastí obrovské šťastie.

Pád oceľovej konštrukcie stlmili palety tehiel v areáli stavby. Po náraze robotník vyletel z kabínky z asi trojmetrovej výšky. "Držal som mu ranu, aby nevykrvácal. Mal rozrazenú hlavu," popísal momenty po páde Marek, ktorý zranenému kolegovi priskočil na pomoc.

Zlomené rebrá, panva a otras mozgu

Záchranári muža po príchode na miesto ošetrili. Bol pri vedomí a podľa Chmela utrpel otras mozgu a poranenie hrudníka a panvy. Previezli ho do Ružinovskej nemocnice v Bratislave. "Muž je na centrálnom príjme v nemocnici v Ružinove. Je tam podozrenie na úraz hlavy a chrbtice," uviedla Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava. 

"Ja som mu podával prvú pomoc... Som utekal rýchlo cez celú stavbu a snažil som sa mu pomôcť," uviedol Marek, kolega žeriavnika. Mladík je stále vo vážnom stave.

Nezasiahol žiadne iné objekty

Podľa informácií z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave bol žeriav odpojený od elektriny. Dopadol do priestoru naukladaného stavebného materiálu a nezasiahol žiadne iné objekty. Miesto nehody prevzali policajti a stavebník. Na mieste zasahovali tri hasičské vozidlá a desať hasičov. "Zdvíhali veľkú váhu, žeriav nebol stavaný na také niečo a to ho stiahlo dole," hovorí svedok Marek. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

HaZZ Bratislava

Súvisiace články

Najčítanejšie správy