Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Bratislave sa zrútila budova, v zemi ostal kráter
Zdielať na

V Bratislave sa zrútila budova, v zemi ostal kráter

V Bratislave sa zrútila budova! Po päťposchodovej novostavbe medzi Jarabinkovou a Plynárenskou ulicou tak ostal v zemi len kráter. Ľudí zo susediaceho bytového komplexu museli evakuovať.

Nikto sa nezranil

Pri zrútení novostavby na Plynárenskej ulici v Bratislave nebol nikto zranený, neporušila sa ani statika blízko stojacich budov. Ako uviedla hovorkyňa developerskej skupiny VaraGroup Iveta Adamcová, potvrdili to požiarnici a súdny znalec v oblasti statiky, ktorí boli na mieste hneď po nehode.

Poškodená budova je funkčne samostatná a neovplyvňuje statiku postavených veží. Najväčšia škoda vznikla v oblasti wellness centra, ktoré bolo vo výstavbe a čiastočne aj na parkovisku nachádzajúcom sa pod wellness centrom.

Strážnik z neďalekej administratívnej budovy si najskôr myslel, že v komplexe vybuchol plyn. Ruch padajúcej konštrukcie stavby sa tiahol všetkými ulicami naokolo. Rinčali okná a niektoré z nich dokonca praskli. "Všade bolo veľa skla," uviedol strážnik.

Čakanie na kolaudáciu

5-poschodový dom čakal na kolaudáciu. Prvé tri podlažia mali slúžiť ako parkovací dom. V ďalších dvoch, nad zemou, plánovali otvoriť wellnes centrum."Podľa predbežných zistení sa v čase nešťastia na mieste nenachádzali žiadne osoby," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

Na stavbe už nikto nepracoval a polícia taktiež vylúčila akýkoľvek výbuch. Podľa svedkov sa budova zrútila sama od seba. O niekoľko sekúnd po nej zostala len obrovský diera v zemi plná prachu a úlomkov z panelových stien.

Zisťovanie škôd

Adamcová dodala, že investori ihneď po ukončení vyšetrovania možných dôvodov narušenia pristúpia k oprave poškodenej časti, ktorá bude uvedená do pôvodného stavu podľa projektu. Momentálne je najdôležitejšie zistiť rozsah poškodenia a zaistenie bezpečnej prevádzky.


Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Bratislava_3-nity_zrútená budova_foto

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy