Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sieť pravekých chodieb pod Európou. Je na ňu napojené aj Slovensko?
Zdielať na

Sieť pravekých chodieb pod Európou. Je na ňu napojené aj Slovensko?

Európa je pravdepodobne pod zemou pretkaná poriadnou sieťou tajných chodieb. Tie vytvorili naši predkovia už v dobe kamennej pozoruhodne vyspelou technológiou. S takouto hypotézou prichádza uznávaný rakúsky archeológ, ktorý tým mení pohľad na históriu...

Nie stredoveké, ale praveké chodby

"Nabúrava to doteraz platnú históriu o praveku... Zostáva viacero záhad, ktoré sú v rozpore s oficiálnym výkladom histórie a nevieme to zatiaľ vysvetliť," informoval historik VladimírTomčík.

Už pred 30 rokmi totiž našli archeológovia prvé podzemné chodby v Štajersku. Podobali sa stredovekým chodbám s klenbami vykladanými kameňom. Inde boli vyhĺbené pomocou doteraz neznámej technológie priamo v skalách. Rakúsky archeológ Heinrich Kusch však prekvapený zistil, že nejde o stredoveké chodby, ale praveké - vytvorené pred vyše 6 tisíc rokmi.

Otázky ohľadne kultúr praveku

Podľa doterajšej verzie v tých dobách mali žiť iba primitívni ľudia, ktorí sa živili lovom. Nestavali si príbytky, ale obývali jaskyne. Viaceré fakty totiž nasvedčujú tomu, že v dobe kamennej okrem primitívnych kultúr žili aj kultúry vyspelé. Rakúsky archeológ je o tom presvedčený. Predpokladá aj to, že objavené chodby tvoria pod zemou prepojenú súvislú sieť od Škótska cez Francúzsko a Nemecko až po Turecko.

Je Slovensko napojené na európsku sieť?

Zisťovali sme, či aj na Slovensku neexistujú podzemné chodby, ktoré by teoreticky mohli k spomínanej sieti patriť. "Nie je známe, že by tu bola nejaké sieť... Skôr len v okolí hradov," tvrdí Tomčík. Napríklad pod Bratislavským hradom je sieť tunelov - tie však nemajú byť napojené na žiadnu inú sieť mimo Bratislavy. Slúžili vraj ako spojovacie chodby, odpadová kanalizácia alebo prívod vody z Dunaja.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články