Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nie je leto ako leto. Tretina Slovákov nebola na dovolenke
Zdielať na

Nie je leto ako leto. Tretina Slovákov nebola na dovolenke

Letné mesiace patria vo všeobecnosti medzi najobľúbenejšie. Nielen kvôli teplému počasiu, ale najmä pre tradíciu dovoleniek. Nie všetci sa však mohli tešiť z takejto odmeny za celoročnú prácu. Letnú dovolenku mimo domova, či dokonca pri mori, si však viacerí toto leto dovoliť nemohli.

Hoci pobyt pri mori sa postupne stáva samozrejmosťou, neplatí to pre každého. Približne tretina Slovákov si voľné dni dokázala užiť na území rodnej hrudy. Mimo Európy už cestovalo menej ľudí a do Českej republiky približne 4 percentá nášho obyvateľstva.

Slováci najradšej relaxujú

Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research a portálu heureka.sk. Aj tento rok bol medzi ľuďmi najpopulárnejší relaxačný typ dovolenky, ktorý si zvolila viac ako polovica účastníkov prieskumu. Poznávacie zájazdy vyhľadala štvrtina respondentov, za športom ich cestovalo približne 6 percent.

Pobyty sme si vyhľadávali rôznymi spôsobmi. Najobľúbenejší spôsob je vybrať si pobyt na internete. Menej ľudí sa dostalo do destinácie snov na základe odporúčania známych a podľa prieskumu ľudia najmenej dôverujú tlačeným katalógom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články