Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor na dovolenkové popíjanie. Úraz vám poisťovňa nemusí preplatiť
Zdielať na

Pozor na dovolenkové popíjanie. Úraz vám poisťovňa nemusí preplatiť

Zvyknete si na dovolenke dopriať pohárik alkoholu? Po celoročnom odriekaní a tvrdom pracovnom nasadení takémuto uvoľneniu odolá len málokto. Práve v podnapitom stave nám však hrozí najviac úrazov - a mali by ste vedieť, že nie každá poisťovňa vám v takomto prípade ošetrenie preplatí.

Zaplatil, lebo pil

Jeden pohárik, druhý, tretí, poháriky sa hromadia, hlava sa krúti a pád je len otázkou času. Presne to sa stalo Košičanovi, ktorý dovolenkoval  v Turecku. Podľa Hospodárskych novín si pán Ján pri páde zo schodov udrel hlavu a skončil v  nemocnici. Po 12-dňovom pobyte dostal účet na 19 000 eur.  Poisťovňa mu na ošetrenie neprispeje ani cent. A to aj napriek tomu, že poistený bol. Rovnako by sa však zachovali všetky komerčné poisťovne.

Ak si vypijete, máte smolu

Podľa slov Lucie Makayovej, hovorkyne Komerčnej poisťovne, "liečebné náklady v prípade úrazu či iných zdravotných ťažkostí v dôsledku požitia alkoholu alebo iných omamných, toxických a psychotropných látok nie sú hradené z cestovného poistenia."

Preto sa oplatí mať pri sebe kartičku Európskeho cestovného poistenia - dostanete ju zadarmo vo svojej zmluvnej poisťovni. Samozrejme, platí vám len u štátnych lekárov a v štátnych nemocniciach.

Skočte si po kartičku

Na jej základe má poistenec nárok na poskytnutie zdravotnej starostlivosti za rovnakých podmienok ako domáci poistenec bez ohľadu na skutočnosť, za akých okolností k zraneniu došlo.

Aby sme si to teda zhrnuli - komerčné poistenie, za ktoré si platíte navyše, musíte mať, aby vás v zahraničí ošetril aj súkromný lekár - toto ošetrenie vám  nebude preplatené, ak budete opitý.

Neplatí to všade

Európske poistenie máte zadarmo, ošetrenie aj v prípade požitia alkoholu tiež. Samozrejme, hovoríme len o členských štátoch EÚ. Ak však nenájdete vo svojom okolí štátneho lekára, máte smolu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články