Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
PRIESKUM. Až 35 % neverných mužov nepoužíva kondóm
Zdielať na

PRIESKUM. Až 35 % neverných mužov nepoužíva kondóm

Neveru ako takú možno v niektorých prípadoch akceptovať. Ale riskovať pri nej zdravie svojej partnerky? Podľa štúdie zverejnenej v odbornom časopise Journal of Sexual Medicine ochranu (kondóm) nepoužíva až 27 - 35 % mužov. Ak sa popritom stihli ešte opiť, tak dokonca až 64 % mužov.

Ohrozujú partnerky

Väčšina neverníkov tak svoje oficiálne partnerky ohrozuje rôznymi pohlavnými chorobami. Niektoré z nich môžu byť dokonca až smrteľné.

Nemusí isť pritom iba o nebezpečný HIV vírus, ale aj o stále sa rozširujúci papilomavírus (HPV). Tento vírus totiž môže viesť k rakovine krčka maternice, genitálnym bradaviciam a iným ochoreniam súvisiacim s HPV. O syfilise, žltačke či kvapavke ani nehovoriac. 

Je to trestné...

Muži by si mali preto uvedomiť, že keď sa rozhodnú pre neveru, musia taktiež počítať s jej dôsledkami. Pokiaľ sú v tom sami, je to len a len ich vec. No pokiaľ svojím konaním ohrozujú aj iné osoby, je to trestné.

Už ste niekedy po sexe odhodili použitý kondóm voľne do prírody? Ak áno, buďte radi, že vás pri tom neprichytil nikto z ministerstva životného prostredia. Museli by ste totiž zaplatiť vysokú pokutu!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články