Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Neskutočná chudoba! Rodičia sa zbavujú vlastných detí
Zdielať na

Neskutočná chudoba! Rodičia sa zbavujú vlastných detí

Zlá sociálna situácia už núti niektorých ľudí odkladať si deti do krízových centier. Niektoré tam na svojich rodičov čakajú týždne, iné mesiace. Dôvodom býva najčastejšia strata zamestnania a potom aj strechy nad hlavou.

Rodičia nemajú na výber

Strata zamestnania či strechy nad hlavou vytrhla z náručia rodičov 400 detí, ktoré v minulom roku prichýlilo české centrum Klokánek. Odhady však hovoria, že ich môže byť niekoľko násobne viac.

Podobná situácia nastala pred dvomi mesiacmi aj Grécku. Rodičia deti nechávali pred nemocnicami či školami s listom, že sa o ne nevedia postarať. Deti v centrách prečkajú obdobie, počas ktorého si ich rodičia dajú život do poriadku. Niekedy je to len mesiac inokedy až tri.

Iná situácia na Slovensku

Situácia na Slovensku je trochu iná. Deti odchádzajú od rodičov len vo výnimočných prípadoch. Hlavným rozdielom oproti našim susedom je aj to, že u nás nie je také jednoduché, len tak odložiť svoje dieťa. Rodičom nestačí len tak zaklopať a odovzdať deti, lebo úradníci si najprv dôkladne preverujú rodinnú situáciu a možnosti jej riešenia.

ISIFA

Súvisiace články