Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Chemickou továrňou otriasol výbuch
Zdielať na

VIDEO: Chemickou továrňou otriasol výbuch

Dnes krátko pred siedmou hodinou ráno zažili obyvatelia z okolia chemickej továrne Explosia v Semtíne v pardubickom kraji šok. Ozval sa tam totiž obrovský výbuch, ktorý vyrazil sklá obchodov, otriasal domy a spustil alarmy zaparkovaných áut. Štyria ľudia ostávajú aj po dnešnom pátraní nezvestní. Záchranári museli areál továrne opustiť, pretože hrozí ďalší výbuch!

Ako informovali novinky.cz, ide ironicky o továreň Semtín, zameranú na výrobu výbušnín. Keďže však nitroglycerín nie je škodlivá látka, starostovia blízkych obcí neinformovali obyvateľov, aby "nešírili paniku". Ľudia sa však poriadne naľakali, niektoré byty sa podľa nich priam otriasali explóziou.

Výbuch podľa serveru poškodil okná a výkladné skrine v mestách Bohdanč, Doubravice, Rosice, Trnové a Semtín. Vplyv tlakovej vlny v Pardubiciach už bol malý.

Ihneď po výbuchu zamierili do areálu chemičky hasiči, záchranári, na mieste boli aj kynológovia, informovaná bola aj Česká inšpekcia životného prostredia. Deväť ľudí bolo ľahko zranení od skla, štyroch nezvestných sa doteraz nepodarilo nájsť. Kvôli vysokému riziku ďalšieho výbuchu sa pátranie po nezvestných a vyšetrovanie odkladá na štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy