Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Historický okamih! Toto Slováci dokázali v USA
Zdielať na

Historický okamih! Toto Slováci dokázali v USA

Zdroj: TV JOJ

Manželia Marcel a Ingrid Gapovci žijúci v New Yorku po celoročnej práci spustili v USA historicky prvé internetové rádio pre Slovákov. Vďaka Gapovcom a hŕstke nadšencov sa v piatok 28. januára 2011 nakoniec podarilo rádio úspešne odštartovať. Slováci v USA a Kanade tak budú môcť počúvať 24 hodín denne rádio v slovenskom jazyku.

Priamo z New Yorku sa po prvýkrát Slovákom prihovoril Marcel Gapa, aby oboznámil poslucháčov so štruktúrou rádia. Vo vyše dvojhodinovom programe plnom slovenských pesničiek sa všetkým spolupracovníkom úprimne poďakoval.

"Všetci z nás máme svoje zamestanie a preto patrí veľká vďaka každému, kto sa pričinil pri výstavbe štúdia, či akejkoľvek pomoci. Teraz sa už všetci môžeme tešiť. Máme podporu ľudí nielen z USA, ale aj zo Slovenska. O čom svedčia pekné priania na našej facebookovskej stránke," povedala na úvod Marcelova manželka a zároveň generálna riaditeľka Ingrid Gapa.

Rádio od začiatku ponúka priestor nielen začínajúcim hudobníkom, ale aj talentovaným amatérom hľadajúcim možnosť sebarealizácie v médiach na postoch redaktorov, reportérov alebo moderátorov.

Najčítanejšie správy