Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Masaker v Moskve! Začali sa čistky...
Zdielať na

Masaker v Moskve! Začali sa čistky...

Zdroj: telegraph.co.uk

Výbuch bomby v Moskve stále ovplyvňuje život Ruska. Po doslova zemetrasení, ktoré zažili ľudia v letiskovej hale, prišlo na rad ďalšie - personálne. Prezident Dmitrij Medvedev v stredu v súvislosti s teroristickým útokom na Domodedovo prepustil prvého vládneho úradníka. Straty kadejakých flekov navyše zrejme ešte len začnú pribúdať!

"Tí, ktorí nepracovali efektívne, musia byť potrestaní," vyhlásil Medvedev. Svoj post musel opustiť Andrej Alexejev, šéf odboru dopravy ministerstva vnútra. Predpokladá sa, že v súvislosti s tragédiou budú padať aj ďalšie hlavy.

Rusko v utorok spustilo vyšetrovanie bezpečnostných nedostatkov na moskovskom letisku Domodedovo, ktoré umožnili, aby tam v pondelok pri samovražednom atentáte zahynulo 35 ľudí. Vyšetrovanie má zistiť, či bezpečnostní predstavitelia a ich šéfovia z oddelení dodržali štandardné postupy, ktoré si vyžaduje zaistenie bezpečnosti letiska.

Medvedev už skôr avizoval, že za tragédiu by mal niesť zodpovednosť predovšetkým manažment letiska. Zároveň prisľúbil, že zločin neostane nepotrestaný. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Moskva v stredu držala za obeťami tragédie smútok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy