Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bombové útoky v Ríme! Priznali sa anarchisti
Zdielať na

Bombové útoky v Ríme! Priznali sa anarchisti

Doobeda vybuchol na švajčiarskej ambasáde balík. Zamestnancovi, ktorý ho otvoril hrozí amputácia rúk. To však nie je všetko! Aj čilská ambasáda sa stala terčom bombových útokov.

Po výbuchu listovej bomby na švajčiarskom veľvyslanectve v Ríme došlo k ďalšiemu výbuchu na čilskom veľvyslanectve, kde explodoval balíček. Predpokladá sa, že jedna osoba na čilskom veľvyslanectve utrpela zranenia. Informáice o výbuchoch priniesla talianska tlačová agentúra ANSA. Zamestnanec švajčiarskeho veľvyslanectva, ktorý otvoril balíček, utrpel ťažké zranenia rúk a hrozí mu amputácia.     

Podľa talianskej polície by mohli byť za útokom na švajčiarsku ambasádu anarchistické skupiny. Anarchisti možno majú prepojenie na troch talianskych prívržencov extrémnych názorov, ktorých zatkli vo Švajčiarsku.

Útok odsúdil aj taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini, ktorý vyjadril solidaritu so zraneným zamestnancom a švajčiarskym veľvyslancom v Ríme. Podľa Frattiniho išlo o "poľutovaniahodný násilný čin, ktorý si zasluhuje naše rozhodné odsúdenie".

Polícia momentále kontroluje všetky ambasády v meste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy