Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Sneh zasypal Európu! Z ľudí si spravil rukojemníkov
Zdielať na
Zahraničie

Sneh zasypal Európu! Z ľudí si spravil rukojemníkov

Viac ako 450 zrušených letov, zatvorené školy a reťazové dopravné nehody, to sú najviditeľnejšie dôsledky extrémneho počasia, ktoré v posledných dňoch vpadlo do Nemecka. Problémy hlásia aj z Veľkej Británie, Holandska, Švajčiarska, Dánska a ďalších krajín...

Pri 251 dopravných nehodách spôsobených zhoršeným počasím zahynuli na celom území Nemecka v piatok dvaja ľudia, 19 boli zranení. Životom doplatili na svoju snahu pomôcť druhému dvaja motoristi. Blízko Straubingu pomáhali roztláčať zapadnuté motorové vozidlo, v čom do nich narazilo ďalšie auto.

Frankfurtské medzinárodné letisko, ktoré je druhým najväčším európskym leteckým dopravným uzlom, muselo vo štvrtok a v piatok zrušiť 300 letov, počet by mal v priebehu dňa ešte narastať. Stovky ďalších letov majú meškanie, niektoré aj štyri a pol hodiny. Mníchovské letisko, druhé najväčšie v Nemecku, muselo zrušiť 86 letov a desiatky ďalších majú výrazné meškanie.

Letiská majú problém aj vo Veľkej Británii, zrušené a odložené lety hlásia z letísk v Birminghame, škótskom Aberdeene či z londýnskeho Lutonu. Vo viacerých častiach Veľkej Británie sú zatvorené školy a nepremáva železničná doprava.

Amsterdamské letisko Schiphol muselo zrušiť 30 letov, informuje jeho hovorkyňa Mirjam Snoerwangová. Aj tu musia cestujúci podľa údajov organizácie Eurocontrol čakať na meškajúce lety až štyri a pol hodiny. Problémy hlásia aj z letísk v Zürichu a Ženeve, tam sa však už situácia v piatok postupne dostáva do normálu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy