Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na webe sa objavili nové snímky Fidela Castra
Zdielať na

Na webe sa objavili nové snímky Fidela Castra

Zdroj: SITA

Kubánsky vodca v dobrej nálade a v značkovom tričku.

Fidel Castro, ktorý má 83 rokov, vyzerá byť na štyroch snímkach zdravý. Na jednej dvíha ruku, aby niekomu zamával, na inej ho vedú preč. Fotografie nasnímal mobilom niekto z prítomných zamestnancov.

"Je chudý, ale vyzerá dobre, a podľa nášho riaditeľa je na tom mentálne veľmi dobre," napísala na blog k fotografiám Rosa C. Baez, novinárka pracujúca pre oficiálne kubánske médiá.

Snímky i s popiskami dostala od bližšie neidentifikovaného kubánskeho pracovníka, ktorý povedal, že sa na jeho pracovisku Castro zastavil, pozdravil zamestnancov a poslal im vzduchom zopár bozkov.

Fidel Castro navštívil Národné centrum pre vedecký výskum v Havane. Rovnaké snímky zverejnila na svojom blogu aj dobre známa kubánska televízna reportérka Norelys Moralesová. Povedala, že jej ich autor poslal mailom rovnako ako viacerým ďalším ľuďom.

Castro nebol vyfotografovaný na verejnosti od svojho ochorenia v júli 2006, v dôsledku ktorého odovzdal vládu do rúk svojmu mladšiemu bratovi Raúlovi.      
 

Oficiálne kubánske médiá čas od času prinesú snímky zo stretnutia Fidela Castra za zatvorenými dverami s oficiálnymi zahraničnými návštevami. Naposledy to bolo vo februári pri návšteve brazílskeho prezidenta.

Fidel Castro zostal naďalej predsedom Komunistickej strany Kuby a pokračuje v publikovaní svojich myšlienok o svetových udalostich.

Najčítanejšie správy