Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Výkupné priniesol neskoro, tak mu zabili manželku
Zdielať na

Výkupné priniesol neskoro, tak mu zabili manželku

Zdroj: Jonathan/ilustračné

Telo ženy našli nemeckí kriminalisti v značnom stupni rozkladu 3. júna.

Bögerlovú prepadol v jej vozidle a uniesol 12. mája ráno neznámy páchateľ, ktorý krátko nato kontaktoval jej manžela Thomasa, šéfa okresnej sporiteľne, požadujúc výkupné 300.000 eur. Rukojemníčka mohla krátko hovoriť s manželom, ktorému povedala, že je v ohrození života.

Manželovi sa v požadovanom čase nepodarilo túto sumu umiestniť na určenom mieste, urobil tak s polhodinovým oneskorením. Pri diaľnici A7 neďaleko Heidenheimu si však tašku s finančnými prostriedkami označenú nemeckou vlajkou podľa pokynov únoscu nikto nevyzdvihol.

Predbežne nie je jasné, kedy páchateľ ubodal obeť, ktorú našiel náhodný okoloidúci na prechádzke so psom v lese medzi Nietheimom a Niesitzom.

Polícia už dostala na identikit páchateľa viac ako 600 reakcií, celkove prišlo už od občanov viac ako 2690 podnetov, z ktorých polícia považuje za možné stopy okolo 1150. Nie je však medzi nimi žiadny podnet, ktorý by mohol byť vnímaný ako horúca stopa. Bezpečnostné zložky dementovali aj tlačové informácie o údajnom pátraní po osobnom automobile modrej farby.

Podľa manželových slov hovoril volajúci anonym pravdepodobne v strednom veku pri telefonáte švábskym dialektom z regiónu Heidenheim.

Práve v Heidenheime sa v stredu popoludní uskutoční posledná rozlúčka s obeťou zločinu, informovali v miestnej tlači pozostalí.

Najčítanejšie správy