Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič autobusu smrti v Turecku počas jazdy zinfarktoval
Zdielať na

Vodič autobusu smrti v Turecku počas jazdy zinfarktoval

Pri dnešnej havárii autobusu v tureckej Antalyi prišlo o život 16 ľudí.

Turecké médiá doteraz špekulovali, že dôvodom havárie mohlo byť to, že šofér nedával pozor na cestu alebo za volantom zaspal.

Turecká televízia odvysielala zábery, na ktorých bolo vidno autobus prevrátený v priekope. 

Medzi obeťami sú okrem ruských občanov aj turecký šofér a sprievodca cestovnej kancelárie.

Rusko už vyslalo na miesto tragédie 15 lekárov a dvoch psychológov. Ruský prezident Dmitry Medvedev už nariadil vyšetrovanie nehody.

Autobus s ruskými turistami havaroval dnes v tureckom dovolenkovom stredisku Antalya. O život prišlo najmenej 16 ľudí a 25 utrpelo zranenia, informovali miestne médiá.

Chronológia najtragickejších havárií autobusov v 2010:

      23. mája 2010 - Čína - 32 obetí
Pri čelnej zrážke kamióna a autobusu na severovýchode krajiny zahynulo 32 ľudí. Nehoda sa stala ráno na ceste, kde prebiehala oprava vozovky.

      5. mája 2010 - Juhoafrická republika - 24 obetí
Pri havárii autobusu v Kapskej provincii Juhoafrickej republiky prišlo o život 24 ľudí vrátane detí. Autobus havaroval na diaľnici N1 cestou do Kapského Mesta.

      5. apríla 2010 - Kolumbia - 25 obetí
Pri autobusovom nešťastí na Veľkonočnú nedeľu prišlo o život 25 ľudí. Autobus, nad ktorým vodič stratil kontrolu, zišiel z cesty a zrútil sa do 100 metrov hlbokej priepasti. Tragédiu spôsobil defekt.
      
      22. februára 2010 - Peru - 38 obetí
Pri zrážke dvoch autobusov zahynulo 38 ľudí a 56 utrpelo zranenia. K tragédii došlo na Panamerickej magistrále. V autobusoch cestovalo spolu 150 pasažierov.

      13. februára 2010 - Nigéria - 20 obetí
K pádu kábla elektrického vedenia na autobus došlo v Nigérii v meste Port Harcourt. Polícia potvrdila 20 mŕtvych. Väčšina mŕtvych pasažierov zhorela tak, že ich nebolo možné identifikovať. Vedenie pravdepodobne spadlo v dôsledku silných dažďov.

      2. februára 2010 - Tanzánia - 24 obetí
Dvadsaťštyri ľudí zahynulo a ďalších 51 utrpelo zranenia pri čelnej zrážke dvoch diaľkových autobusov na severe východoafrickej Tanzánie.

      14. januára 2010 - Papua-Nová Guinea - 38 obetí
Najmenej 38 ľudí zahynulo a 18 ďalších utrpelo zranenia pri čelnej zrážke dvoch autobusov na Papue-Novej Guinei. Autobusy, ktoré boli preplnené, sa snažili vyhnúť jamám na vozovke.

Najčítanejšie správy