Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zajaté nemecké dievčatká po návrate zo zajatia hovoria po arabsky
Zdielať na

Zajaté nemecké dievčatká po návrate zo zajatia hovoria po arabsky

Zdroj: bluewater.de

V jemenskom zajatí prežili 11 mesiacov.

Ich strýko Reinhard Pötsche povedal, že Lydia a Anne sa medzi sebou rozprávajú po arabsky a oslovujú sa Fatima a Sarah.

Informovala o tom víkendová nemecká tlač, ktorá priniesla aj snímky usmievajúcich sa dievčatiek.

V jemenskom zajatí prežili 11 mesiacov. Osud ich rodičov a jednoročného brata, rovnako ako aj britského inžiniera, ktorých uniesli spolu s nimi 12. júna 2009, nie je známy. Ďalších troch členov ich skupiny, dve Nemky a juhokórejskú učiteľku, našli zabitých tri dni po únose.

"Domnievame sa, že dievčatá boli už dlho oddelené od rodičov", keďže sa rozprávajú po arabsky, povedal ich strýko. Dodal, že na rodičov a brata sa ich zatiaľ nikto neodvážil spýtať. Jemenský kmeň, u ktorého ich našli, sa podľa jeho slov o ne očividne dobre staral.

Dievčatá už začínajú komunikovať aj v nemčine.

Neďaleko metropoly Jemenu Saná uniesli dnes neidentifikovaní ozbrojenci dvoch amerických turistov a ich miestneho vodiča. Únoscovia sa údajne už spojili so zástupcami vlády a informovali ich o podmienkach prepustenia rukojemníkov na slobodu.

Za uplynulých 15 rokov uniesli na území Jemenu viac ako 200 ľudí. Vo väčšine prípadov únoscovia takýmto spôsobom riešili svoje spory s vládou a prevažnú časť rukojemníkov po krátkom alebo dlhšom zadržiavaní prepustili na slobodu.

Najčítanejšie správy