Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pápež prijal rezignáciu biskupa z Augsburgu
Zdielať na
Zahraničie

Pápež prijal rezignáciu biskupa z Augsburgu

Zdroj: YOUTUBE

Walter Mixa mal biť deti v detskom domove

Prvý úradujúci nemecký biskup, ktorý čelil už niekoľko týždňov pred spomínaným krokom podozreniam z ubližovania deťom, sa v liste najvyššiemu predstaviteľovi katolíckej cirkvi zriekol aj funkcie vojenského biskupa Bundeswehru.     

Biskup spočiatku všetky obvinenia z fyzického trestania detí odmietal. Neskôr však pripustil, že fackoval chovancov Detského domova sv. Jozefa v bavorskom Schrobenhausene, v ktorom svojho času pôsobil. Naďalej však popiera tvrdenia, že niekoho bil päsťami či palicou. Viacero jeho chovancov miestoprísažne vyhlásilo, že boli v 70. a 80. rokoch vystavení takémuto násiliu.     

Walter Mixa, rodák z Horného Sliezska, ktorý 25. apríla oslávil 69. narodeniny, je biskupom od roku 1996. Najskôr pôsobil v biskupstve Eichstätt, od roku 2000 bol katolíckym biskupom nemeckých ozbrojených síl a od roku 2005 biskupom v Augsburgu.     

Prokuratúra v Ingolstadte začala už s predbežným vyšetrovaním kauzy, a to aj pre podozrenie z trestného činu sexuálneho zneužitia, informovali v piatok nemecké médiá. Mixov advokát Gerhard Decker na stránkach tlače uviedol, že jeho klient toto obvinenie dôrazne odmieta.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy