Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia má v prípade bomby na Times Square dobrú stopu
Zdielať na

Polícia má v prípade bomby na Times Square dobrú stopu

Kriminalisti pátrajú po mužovi, ktorého zachytila priemyselná kamera.

Podľa jeho slov stále hľadajú muža, ktorý bol na záberoch priemyselnej kamery a zrejme kráčal preč od inkriminovaného vozidla. Okrem toho sa sleduje aj množstvo ďalších stôp, dodal Holder.

Dymiace terénne vozidlo Nissan Pathfinder donútilo v sobotu večer úrady k evakuácii rušného námestia v centre Manhattanu. Improvizovanú bombu nastraženú v aute sa polícii podarilo zneškodniť.

Newyorská polícia dnes informovala, že našla majiteľa auta, ale zatiaľ neidentifikovali nikoho ako vodiča. O majiteľovi neboli poskytnuté nijaké podrobnosti, ani informácie o tom, či je podozrivou osobou.

Tmavý Nissan Pathfinder z roku 1993 nemal jasne čitateľné číslo karosérie a jeho poznávacia značka pochádzala z auta, ktoré sa našlo v opravovni v Connecticute.

Na video-záberoch, ktoré zverejnili v nedeľu, je vidieť asi 40-ročného belocha, ako si vyzliekol tričko, pod ktorým mal ďalšie. Pozrel sa smerom k dymiacemu vozidlu a kradmo vložil prvé tričko do tašky.

FBI a newyorská polícia (NYPD) tiež preskúmali "stovky hodín" záberov z bezpečnostných kamier z okolia Times Square. Podľa polície mohla bomba vyvolať silný výbuch a rozmetať kúsky kovu a črepín s takou silou, že by zabili chodcov a vybili okná.

Bezpečnostné zložky potvrdili, že v aute boli tri propánové bomby, dve plné benzínové nádrže, svetlice, dvoje hodín s baterkami, elektrický kábel a detonátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy