Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec predal dcéru tyranovi
Zdielať na
Zahraničie

Otec predal dcéru tyranovi

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Na predaji svojej pätnásťročnej dcéry zarobil 15 500 €

Jej rodičia pochádzajú zo Sýrie a jej otec Kurd prišiel bývať do Nemecka pred 40 rokmi. Jeho dcéra sa narodila v Berlíne, kde začala aj chodiť do školy.

Pred rokom a pol sa zaľúbila do 19-ročného Murata. "Tak veľmi som sa zaľúbila, že som sa rozhodla vydať sa za neho a mať s ním dieťa," povedala tínedžerka.

Jej otec požadoval od mladého ženícha 70 000 €. Keďže to bola privysoká suma, nakoniec sa uspokojil aspoň so sumou 15 500 €. Podľa rodiny je to islamský zvyk, aby ženích za nevestu zaplatil.

"Tento zvyk máme preto, aby sme mohli za ne nakúpiť šperky a zlato na svadbu," vysvetlila Jasmin, ktorá teraz býva s rodinou ženícha.

Rodičia im pred niekoľkými mesiacmi vystrojili kurdskomoslimskú svadbu, ktorej sa zúčastnilo 350 hostí. To, že mala Jasmin len 14 rokov nikoho nezaujímalo. Rýchlo otehotnela a rovnako rýchlo sa manželstvo začalo rozpadať.

"Jeho rodina ma zavrela a ledva som chodila do školy. Môj manžel ma bil, udieral ma opaskom a dupal mi po žalúdku. A každý sa na to pozeral," šokuje spomienkami mladá tínedžerka. Ženích sa snažil dostať Jasmin od rodičov do starostlivosti, ale súd to zamietol.

Jasmin sa vrátila k rodičom. "Chcem zostať tu, vychovávať môjho syna a získať vzdelanie," povedala. Jej príbeh však nekončí happyendom. Rodiny sa dostali do sporu a dnes už 20-ročný Murat vyhlásil, že sa pre peniaze, ktoré zaplatil za nevestu, bude súdiť.

Informáciu priniesol denník Bild.

Zdielať na

Najčítanejšie správy