Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Slovenskí Rómovia napadli v Británii tínedžerku
Zdielať na
Zahraničie

Slovenskí Rómovia napadli v Británii tínedžerku

Zdroj: Flickr/ilustračné

"Neustále počujem ich hlasy, ako sa smejú a mlátia ma ako zviera."

K brutálnemu napadnutiu došlo ešte začiatkom januára v meste Coventry. Chlapci podľa dailymail.co.uk pochádzajú z rómskych rodín, ktoré sa v Anglicku usadili ešte začiatkom 90-tych rokov. K útoku došlo na poludnie. Dievča išlo navštíviť svoju kamarátku, keď ju zrazu zasiahla do tváre snehová guľa. Následne ju obkľúčila skupina ôsmich útočníkov vo veku od 8 do 12 rokov. „Obkľúčili ju a snažili sa ju presvedčiť, aby sa stala ich priateľkou,“ uviedla matka dievčaťa.

Britské médiá uvádzajú, že chlapci začali dievča sexuálne obťažovať a po tom, čo ich odmietlo, dostalo poriadnu nakladačku, ktorá trvala niekoľko minút. Dievčine sa našťastie podarilo uniknúť.

Hoci neutrpela žiadne vážnejšie zranenia, doteraz sa s touto udalosťou nedokáže psychicky vyrovnať. V noci poriadne nespáva, máva nočné mory a bráni sa stretnutiam s kamarátmi.

„Nie som si istá, ako sa mám z toho dostať. Neustále počujem ich hlasy, ako sa smejú a mlátia ma ako zviera. Od bratranca som si požičala aj psa, pretože na ulici sa necítim bezpečne,“ uviedlo vystrašené dievča.

Polícii sa útočníkov podarilo zadržať, no k obvineniu nedošlo. Tamojšia prokuratúra totiž usúdila, že neexistujú relevantné dôkazy o tom, ktorý z chlapcov nesie zodpovednosť za útok na dievčinu. Spravodlivosti sa tak vyhli, hoci pätica z nich sa už nachádza vo veku trestnej zodpovednosti. Rozhodnutie justície pobúrilo tamojších obyvateľov, ktorí si myslia, že justícia je k prisťahovalcom až príliš zhovievavá. A pobúrená je aj matka dievčaťa. „Týchto malých nebezpečných bitkárov nechali pokojne kráčať po uliciach. Už teraz sa obávam toho, čo sa môže stať, keď napadnú ďalšie dievča. Rozhodnutie prokuratúry ma nesmierne sklamalo,“ priznala matka.

Hovorca miestnej polície priznáva, že v prípade urobili všetko čo sa len dalo, aby postavili páchateľov pred súd.

Zdielať na

Najčítanejšie správy