Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Neuveriteľné! V kóme sa naučila plynule po nemecky
Zdielať na

Neuveriteľné! V kóme sa naučila plynule po nemecky

Zdroj: dalmacijanews.hr

Zázrak? Chorvátski lekári ostali v šoku!

Dievčatko upadlo do kómy za záhadných okolností a prebudilo sa po 24. hodinách. Jednou z možných príčin mohla byť vysoká teplota jej tela, ktoré sa takto bránilo.

Rodičia mladého dievčaťa uvádzajú, že ich dcéra sa pred upadnutím do kómy len začínala učiť po nemecky. Snažila sa čítať nemecké knihy a sledovala nemecké televízne programy. Zároveň však zdôrazňujú, že jej súčasná úroveň nemčiny ďaleko prevyšuje jej predošlé jazykové schopnosti.

Neuveriteľné sa však stalo ešte neuveriteľnejším. Dievča odmieta rozprávať po chorvátsky. S okolím komunikuje výhradne len v nemčine.

Tamojší lekári si jej stav nedokážu vysvetliť. „Nikdy nedokážeme s určitosťou predpovedať, ako sa bude správať mozog po prekonaní kómy,“ povedal pred médiami riaditeľ tamojšej nemocnice. A nielen pre médiá je tento mysteriózny prípad lákavý. O nevšednú pacientku sa zaujímajú desiatky doktorov. „Isteže v minulosti by takýto prípad považovala verejnosť za zázrak. No my sa prikláňame skôr k teórii, že na to musí existovať logické vysvetlenie. Poznáme niekoľko podobných prípadov, no neradi by sme špekulovali o príčinách pokiaľ nám nebudú známe výsledky ďalších testov,“ informoval psychiater Mijo Milas.

Nesporne najväčšiu traumu prežívajú momentálne rodičia dievčaťa. Ich šťastie vystriedalo zúfalstvo. So svojou dcérou sa totiž dokážu porozprávať len prostredníctvom tlmočníka. Dievča im síce rozumie, no odpovedá len v nemčine.

Najčítanejšie správy