Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Afganský prezident asi užíva drogy
Zdielať na
Zahraničie

Afganský prezident asi užíva drogy

Zdroj: isifa.com

Je prchký, mení nálady a býva precitlivený. Ľudia z paláca hovoria, že má láskyplný vzťah k najvýnosnejšiemu exportnému artiklu Afganistanu.

Peter Galbraith dodal, že Karzaj "je náchylný na náhle výpady a býva precitlivený i prchký. Ľudia z paláca hovoria, že má láskyplný vzťah k najvýnosnejšiemu exportnému artiklu Afganistanu."

Ako je známe, Afganistan je najväčším vývozcom ópia. Hamíd Karzaj minulý týždeň vo štvrtok obvinil predstaviteľov OSN a EÚ, že zasiahli do volebného procesu a vynútili si druhé kolo hlasovania, ktoré bolo zrušené po stiahnutí kandidatúry jeho vyzývateľa.

Afganský líder konkrétne menoval bývalého zástupcu vedúceho misie OSN v Afganistane Petra Galbraitha, ktorého odvolali po spore s jeho šéfom o postupe pri riešení sťažností na volebné podvody, a vedúceho pozorovateľskej misie EÚ, francúzskeho generála vo výslužbe Philippa Morillona.

Karzaj musel nastúpiť do druhého kola volieb po tom, ako volebná komisia podporovaná OSN zo sčítania vyradila takmer tretinu jeho hlasov. Po zrušení druhého kola vydal Karzaj výnos, ktorý mu dal väčšiu kontrolu nad komisiou pre volebné sťažnosti, dekrét však zrušila dolná komora parlamentu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy