Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mimozemšťania sa nám možno pozerajú priamo do tváre
Zdielať na

Mimozemšťania sa nám možno pozerajú priamo do tváre

Zdroj: geos.ed.ac.uk

Britský kráľovský astronóm tvrdí, že mimozemšťania „sa nám možno pozerajú priamo do tváre“, avšak ľudia nie sú natoľko vyspelí, aby ich spozorovali.

„Možno sa nám pozerajú priamo do tváre, ale my ich nevieme rozpoznať. Problém tkvie v tom, že my hľadáme niečo alebo niekoho kto je nám podobný, pretože predpokladáme, že majú rovnaké technické a matematické znalosti,“ vysvetľuje skúsený astronóm.

telegraph.co.uk

„Domnievam sa, že mimo nás existuje svet a inteligencia v takej forme, ktorú nedokážeme uchopiť. Je to ako so šimpanzmi, niečo dokážu vnímať, ale niektoré veci sú proste mimo nich, pretože nemajú natoľko vyvinuté mozgy,“ dodáva ďalej Lord Martin Rees.

Lord Rees vydal publikáciu s názvom The Detection of Extra-terrestrial Life and the Consequences for Science and Society, v ktorej sa pýta sám seba či prípadný príchod mimozemšťanov na Zem spôsobí ľuďom radosť či teror.

Lordovi Reesovi oponuje Dr. Frank Drake. Podľa Drakea je naša planéta obklopená 50 svetelných rokov širokou vrstvou radiácie z analógových televíznych, rádiových a radarových vysielačov. Signály sa šíria dostatočne ďaleko na to, aby dosiahli najbližšie galaxie. Podľa jedného z najznámejších lovcov mimozemšťanov sa v posledných rokoch teda Zem stáva pre iné, mimozemské civilizácie, čoraz menej viditeľnou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy