Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Princ Charles s pomocou kreslenej žaby zachraňuje pralesy
Zdielať na

Princ Charles s pomocou kreslenej žaby zachraňuje pralesy

VIDEO: Kreslená argentínska žaba princa Charlesa

Princovi podporovatelia, vrátane brazílskej futbalovej legendy Pelého, herca Daniela Craiga či komika Robina Williamsa, sa spolu s kreslenou argentínskou žabou rohatkou ozdobnou (Ceratophrys Ornata) objavili vo videoklipe, ktorý následník britského trónu v utorok zverejnil na internete.

"Robin - komik, cyklista, tlmočník z jazyka žiab," hovorí Williams v krátkom filme zverejnenom na stránke projektu "The Prince's Rainforests Project" a napodobňuje animovanú žabu, ktorú drží v ruke.

Princ Charles vo videoklipe, v ktorom so žabou vystúpili aj jeho synovia William a Harry, vyzýva ľudí, aby sa zapojili do kampane na záchranu dažďových pralesov. Na krátku chvíľu sa v upútavke objaví aj žabiak Kermit.

Zapálený environmentalista princ Charles tvrdí, že jeho cieľom je vybudovať internetovú komunitu, vyzývajúcu pred decembrovou konferenciou o klimatických zmenách v dánskej Kodani na okamžité prijatie opatrení na záchranu dažďových pralesov.

"Dažďové pralesy pomáhajú ochladzovať naše ovzdušie a absorbujú takmer šestinu objemu našich emisií oxidu uhličitého. Zároveň ich však ničíme rýchlosťou plochy jedného futbalového ihriska za štyri sekundy," uviedol princ.

"Toto ničenie uvoľňuje do atmosféry stáročné zásoby uhlíka, čo je hlavnou príčinou klimatických zmien," dodal. "Ak dažďové pralesy nebudeme chrániť, v boji proti katastrofálnym klimatickým zmenám určite prehráme," varoval.

Najčítanejšie správy