Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Filipínčanky chcú na MDŽ zvrhnúť prezidentku
Zdielať na
Zahraničie

Filipínčanky chcú na MDŽ zvrhnúť prezidentku

Tisícky žien sa dnes zhromaždilo v uliciach filipínskej Manily, aby "oslávilo" Medzinárodný deň žien ostrými požiadavkami na rezignáciu prezidentky Glorie Arroyovej. <b>VIDEO: Zábery z protestu</b>

Tisícky protestantov sa dnes zhromaždilo v uliciach filipínskej Manily, aby "oslávilo" Medzinárodný deň žien ostrými požiadavkami na rezignáciu  prezidentky Glorie Arroyovej.

Arroyová - sama žena - čelí opakovaným požiadavkám na jej odstúpenie. V krajine sa od jej nástupu do funkcie v roku 2001 uskutočnili už tri veľké ozbrojené pokusy na jej zvrhnutie.

Súčasné demonštrácie rozprúdil škandál ohľadne netransparentných finančných obchodov týkajúci sa telekomunikačného sektora. Protestantky povylepovali stovky plagátov i veľké transparenty, v ktorých vyzývali na uväznenie filipínskej prezidentky.

Na uliciach tiež spievali improvizované pesničky a slogany zamerané proti Arroyovej. Pokúsili sa tiež dostať k prezidentskému palácu, ale zastavili ich mohutné ostnaté drôty a policajné kordóny.

Pozorovatelia očakávajú, že situácia by sa mohla vo Filipínach ešte väčšmi zhoršiť a demonštrácie by sa mohli rozšíriť aj do iných filipínskych miest.




Zdielať na

Najčítanejšie správy