Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Britská polícia oznámila rozbitie najväčšieho kokaínového gangu
Zdielať na
Zahraničie

Britská polícia oznámila rozbitie najväčšieho kokaínového gangu

Zdroj: Valerie Everett/ilustračné

Podľa Steva Richardsona zo Scotland Yardu bol dnešný záťah vyvrcholením pol roka trvajúcej policajnej operácie a gang sa podarilo rozbiť.

Scotland Yard dnes oznámil, že rozbil v Británii dosiaľ najväčší gang obchodníkov s kokaínom, ktorý mal obrať sto miliónov libier ročne (4,5 miliardy korún).

Policajti použili buldozér, aby prerazili cestu do luxusného domu šéfa tejto skupiny, a celkom počas rannej razie v Londýne a okolí zatkli viac než 20 ľudí a prehľadali 30 budov. Operácie sa zúčastnilo 500 policajtov.

Podľa britskej tlače je za hlavu gangu považovaný 53-ročný Egypťan, ktorý prepral až štyri milióny libier týždenne. V skupine boli podľa polície aj Briti, Izraelčania a Íri. Všetci mali v Británii trvalý pobyt.

Podľa Steva Richardsona zo Scotland Yardu bol dnešný záťah vyvrcholením pol roka trvajúcej policajnej operácie a gang sa podarilo rozbiť. Podarilo sa im aj zmraziť kontá, ktoré členom skupiny slúžili v rôznych európskych krajinách.

Pri záťažiach polícia zabavila skoro tri milióny libier v hotovosti, 70 kilogramov kokainu, ktorý by mal predajnú cenu okolo pol milióna libier, a štyri strelné zbrane.

Centrom nezákonnej operácie bola podľa Richardsona falošná taxikárska firma. Úspech pri predaji drog ale spôsoboval skupine problémy pri praní peňazí.

Bežne si vraj navzájom vymieňali kufríky plné päťdesiateurových bankoviek, čo je v súčasnosti bankovka s najväčšou hodnotou, ktorá je na svete v obehu. Peniaze potom vozili na európsky kontinent, kde si otvárali účty alebo kupovali nehnuteľnosti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy