Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Poľsku pochovali muža, o ktorom sa neskôr ukázalo, že žije
Zdielať na
Zahraničie

V Poľsku pochovali muža, o ktorom sa neskôr ukázalo, že žije

Zdroj: lucid nightmare/ilustračné

Poľsko pohoršil prípad muža, ktorý bol "pochovaný" hoci sa tešil dobrému zdraviu. Do hrobu bolo totiž vložené cudzie telo. Kto je za čin zodpovedný, zisťuje prokurátor.

Poľsko pohoršil prípad muža, ktorý bol "pochovaný" hoci sa tešil dobrému zdraviu. Do hrobu bolo totiž vložené cudzie telo. Kto je za čin zodpovedný, zisťuje prokurátor.

Rodina, ktorá svojho člena už oplakala, požaduje uhradenie nákladov na pohreb. "Cítim sa, ako keby som vstal z mŕtvych," popísal Piotr Kucy, ktorý sa o svojej údajnej smrti dozvedel od sestry. "Veď som stál nad vlastným hrobom a videl na ňom na kríži pribitú tabuľku so svojim menom a priezviskom," dodal.

Polícia v meste Świnoujście na severozápade krajiny našla v prístavnom kanáli ľudské pozostatky. Bola údajne presvedčená, že je to telo Piotra Kucyho. Muž bol námorníkom a často odchádzal na niekoľko mesiacov, plavil sa na lodiach po celom svete, alebo pracoval v lodeniciach.

Telo vylovené zo slanej vody bolo v rozklade, bolo ťažké ho identifikovať. Jeden zo známych námorníka polícii povedal, že by to mohol byť Kuce. To stačilo štátnemu zastupiteľstvu na to, aby zapísalo do spisu meno muža a informovalo jeho rodinu.

Do prímorského mesta prišli identifikovať pozostatky dve sestry Piotra z Talianska. Uviedli, že to skôr nie je ich brat. "Piotr mal tetovanie, ktoré sme na tele, ktoré nám bolo ukázané, nenašli. Prosili sme o testy DNA, ale štátne zastupiteľstvo to odmietlo," uviedla Katarzyna Smolińská, jedna zo sestier námorníka. Prokuratúra podľa nej hrozila, že ak si rodina telo neprevezme, bude pochované ako telo neznámeho človeka. "Nemali sme svedomie ďalej to odmietať," dodala Smolińská.

O tragédii sa tak dozvedela celá rodina, ktorá Kucyho oplakala. Jej členov ale  pochybnosti neopustili. Po pohrebe Smolińská zavolala lekára, ku ktorému brat dochádzal. Ten ženu informoval, že Kucy u neho bol dva dni pred nájdením pozostatkov. Telo ale podľa polície ležalo vo vode dlhšiu dobu. "Táto stopa ma viedla na miesto, kde môj brat býval. Keď som Piotra začula, nedostala som zo seba ani slova," povedala Smolińská.

Námorník potom navštívil svoj "hrob" a požiadal štátne zastupiteľstvo, aby ho vrátilo medzi živých. Prípadom sa už zaoberá prokurátor, ktorý zisťuje, či niekto z jeho kolegov pochybil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy