Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
8 mŕtvych pri nehode autobusu v USA
Zdielať na
Zahraničie

8 mŕtvych pri nehode autobusu v USA

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Autobus, ktorý viezol 51 ľudí, sa vracal z lyžiarskeho zájazdu v štáte Colorado. Pri jazde serpentínami však zišiel z cesty a zrútil sa z trinásťmetrového zrázu.

Osem mŕtvych a 20 zranených si vyžiadala nehoda amerického zájazdového autobusu, ktorý sa v štáte Utah v noci na dnes miestneho času zrútil zo zrázu. Polícia informovala, že nehodu pravdepodobne zavinil vodič autobusu, ktorý nezvládol riadenie.

Autobus, ktorý viezol 51 ľudí, sa vracal z lyžiarskeho zájazdu v štáte Colorado. Pri jazde serpentínami však zišiel z cesty a zrútil sa z trinásťmetrového zrázu. Pri páde sa ešte niekoľkokrát prevrátil a nárazy mu roztrhli strechu a odtrhli kolesá. Cestujúci zostali ležať až 100 metrov od miesta nehody.

Cestná komunikácia, na ktorej k incidentu došlo, je podľa veliteľa miestnych hasičov Jima Hooka známa nebezpečnými miestami. "Je to iba úzka cesta. Nie sú tu zvodidlá a je tu veľa ostrých zákrut," vysvetlil Hook.

"Vodiči nákladných áut a autobusov to vedia a nejazdia tade v noci," dodáva.

Podľa polície bola síce komunikácia vlhká po krátkom daždi, počasie však údajne nebolo hlavnou príčinou nehody. Policajti predpokladajú, že vodič, ktorý pri havárii utrpel ľahké zranenia, nezvládol autobus.

Spoločnosť, ktorej havarovaný autobus patrí uviedla, že nehodu nespôsobil ani technický stav vozidla. "Bol to nový autobus v perfektnom stave," uvádza sa v jej vyjadrení.

Zdielať na

Najčítanejšie správy