Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bude novým prezidentom USA muzikant?
Zdielať na
Zahraničie

Bude novým prezidentom USA muzikant?

Mike Huckabee môže v prezidentských voľbách v USA poriadne zamiešať karty. Ako hudobník už svojich voličov presvedčil. <b>VIDEO: Ako zabával Huckabee svojich voličov. </b>

Po návrate z Iowy sa bývalý arkansaský guvernér Mike Huckabee objavil v New Hampshire, kde nadšenému publiku zahral ma gitare. Huckabee z prvého prezidentského "zápasu" v Iowe vyšiel ako nečakaný víťaz.

Politológovia si však nemyslia, že by bývalý babtistický kazateľ, ktorý sa teší najmä podpore evanjelických kresťanov, mal šance uspieť v New Hampshire. Preto sa snaží zaujať inak, a otázke náboženstva sa vo svojej reči vyhol.

„Veriaci voliči sú presne takí istí voliči ako neveriaci. Chcú nižšie dane, chcú lepšiu vládu, chcú slobodu, aby sa mohli venovať rodinám bez toho, aby sa im niekto do toho staral,“ povedal prezidentský kandidát.

Nominant republikánov Huckabee robí starosti najmä istým finančným skupinám, ktoré spochybňujú jeho podporu voľného obchodu a chcú sa dozvedieť podrobnosti o jeho hospodárskych plánoch.

Pred niekoľkými mesiacmi sa Huckabeemu vo výskumoch verejnej mienky príliš nedarilo, avšak v prvom prezidentskom zápase v krajine v štáte Iowe porazil svojich súperov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy