Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vláda je pripravená exhumovať Bhuttovej pozostatky
Zdielať na
Zahraničie

Vláda je pripravená exhumovať Bhuttovej pozostatky

Zdroj: SITA/AP/Sang Tan

Pakistanská vláda dá exhumovať telo bývalej pakistanskej líderky Bénazír Bhuttovej, pokiaľ si tak vyžiada jej Pakistanská ľudová strana (PPP).

Pakistanská vláda dá exhumovať telo bývalej pakistanskej líderky Bénazír Bhuttovej, pokiaľ si tak vyžiada jej Pakistanská ľudová strana (PPP). V sobotu o tom informoval hovorca ministerstva vnútra Džavíd Číma.

Podľa ministerstva vnútra medzinárodné spoločenstvo "nerozumie prostrediu" krajiny a odmietlo medzinárodnú pomoc pri vyšetrovaní Bhuttovej smrti. "Nežiadali sme pomoc medzinárodného spoločenstva," dodal.

V súvislosti so všetkými tvrdeniami a vyhláseniami Bhuttovej spojencov ohľadom jej smrti a obvineniami smerom k vláde prehlásil Číma, že vláda povedala len pravdu.

Podľa hovorcu si rozsiahle nepokoje, ktoré v Pakistane prepukli po vražde bývalej opozičnej líderky vyžiadali už 38 obetí, 53 zranených a spôsobili masívne škody v celkovej hodnote desiatok miliónov dolárov.

Vzbúrenci zničili 176 bánk, viac ako 900 obchodov, 78 vlakov, 18 vlakových nástupíšť a stovky áut. Približne 100 väzňov ušlo z väzenia. Uviedol Číma.

Zdielať na

Najčítanejšie správy