Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kráľovná Alžbeta II. ocenila aj Kylie Minogue
Zdielať na
Zahraničie

Kráľovná Alžbeta II. ocenila aj Kylie Minogue

Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini

Austrálska popová hviezda Kylie Minogue je medzi celebritami, ktoré britská kráľovná Alžbeta II. zaradila na zoznam vyznamenaní.

Austrálska popová hviezda Kylie Minogue je medzi celebritami, ktoré britská kráľovná Alžbeta II. zaradila na novoročný zoznam vyznamenaní.

Tridsaťdeväťročná speváčka bola "hlboko zasiahnutá" skutočnosťou, že sa na každoročnom zozname objavila ako členka Rádu britského impéria (OBE).

Minogue predala vo svete viac ako 60 miliónov albumov a prekonala rakovinu, ktorú jej diagnostikovali v roku 2005. "Tento rok som od všetkých cítila veľa lásky a podpory, keď som sa veľkými krokmi vracala na verejnosť. S obrovskou vďačnosťou a radosťou sa lúčim s rokom 2007 a teším sa, čo nový rok prinesie," uviedla Minogue.

Medzi 972 ocenenými sa nachádzajú umelci, herci, obchodníci, športové hviezdy, ako aj neznámi hrdinovia, napríklad autobusoví šoféri alebo učitelia. Z hercov kráľovná ocenila aj Sira Iana McKellena, Leslieho Phillipsa, Richarda Griffithsa a herečku Julie Walters.

Z hudobnej oblasti sa na zoznam vyznamenaných dostali aj Ian Anderson, Trevor Romeo a Jazzie B. Vedec Ian Wilmut, ktorý v roku 1996 naklonoval ovečku Dolly, sa stal kniežaťom. Kráľovná Alžbeta II. ocenila aj ľudí, ktorí sa podieľali na záchranárskych prácach počas júnových povodní v Anglicku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy