Skoro jasno
16°
Bratislava
Najväčší vianočný stromček na svete je v Riu
Zdielať na

Najväčší vianočný stromček na svete je v Riu

V meste Rio de Janeiro sa rozsvietil najväčší stromček sveta. Znamená nielen otvorenie vianočnej sezóny, ale tiež bratstvo, harmóniu a spájanie ľudí. <b>VIDEO: Slávnostné rozsvietenie stromčeka, ohňostroj</b>

Viac ako 5-tisícový dav sa zhromaždil v sobotu pri jazere Rodrigo de Freitas mesta Rio de Janeiro, aby sa zúčastnil slávnostného rozsvietenia najväčšieho "plávajúceho" vianočného stromčeka na svete. Pokrýva ho okolo 2,8 milióna svetiel a lámp. Jeho výška dosahuje 85 metrov a sezónu v meste otváral spolu s ohňostrojom.

REUTERS

Tento gigantický metalový stromček otvára vianočnú sezónu mesta počas posledných jedenástich rokov. Pre obyvateľov mesta však reprezentuje omnoho viac než len Vianoce. "Stromček symbolizuje bratstvo a nádej mieru v Riu, pretože tu žijeme s množstvom násilia a myslím, že ohňostroj spája celé komunity a ľudí dokopy," povedal jeden z obyvateľov Ria Alcicleia Falcao. Ďalší k tomu pridáva: "Toto je moment mieru, šťastia a harmónie. Je to narodenie, zdravie, všetko."

Vianočný stromček, prvýkrát postavený v roku 1996, znamená pre Rio tretiu najväčšiu udalosť priťahujúcu turistov z celého sveta. Každý rok sa stavia o niečo väčší a budúci rok obyvatelia hovoria o výške až 100 metrov. Svetlá stromčeka zhasnú 6. januára.

Najčítanejšie správy